KURZ FILIP V SKLENOM – bol si tam i TY

kurz-filip-43.jpgA opäť tu bol kurz Filip pre mladých – 29.2.-2.3.2008. Tento krát sa uskutočnil u nás v Sklenom. Z okolia Bojníc k nám dorazila 19 členná skupina nadšených a sebavedomých chalanov a báb. V piatok večer sme ich prijali v našom dome výbornou pizzou „mňam- mňam“. Ešte v ten večer sa rozbehol skvelý Filip. Po krátkom predstavení sa, sme sa do toho vrhli. Vladko sa chytil gitary a začal worship, s úvodnou piesňou „Som slobodné dieťa“. Po ďalších pesničkách a chválach Vladko vstúpil do úvodu kurzu, kde nám hovoril o kurz-filip-19.jpgeunuchovi, ktorý bol síce bohatý, ale jeho život išiel dolu vodou.

Boh mu však poslal do cesty Filipa, ktorý mu zvestoval JEŽIŠA. A tak sme aj my mali možnosť svedčiť a hovoriť o Ježišovi, ako Filip.

V sobotu sme počuli Valéru, Katku, Noemi, ktorí mali ďalšie témy. Mladí sa mohli rozhodnúť dať svoj život Ježišovi, aby prevzal vládu nad ich životmi. Mali možnosť vkročiť do nových vecí, ktoré má pre nich pripravené Boh.

Na záver kurzu bola omša s poslednou témou o spoločenstve. Pretože kresťan nemôže zostať sám, potrebuje mať po svojom boku brata, s ktorým môže kráčať za Ježišom.

kurz-filip-52.jpgPo tejto téme sme sa rozlúčili a mladí odchádzali domou plní radosti ako eunuch. Oni ale už nie sú eunuchovia, ale sú slobodné Božie deti, ktoré patria Ježišovi Kristovi.

Aj pre mňa to bol úžasný kurz, pretože som mohol vidieť ako Boh koná v živote týchto mladých a robí ich radostnými. Zakúsil som na tomto kurze nanovo Božiu lásku a to, že ON je pri mne blízko, že nie je ďaleko odo mňa- niekde v oblakoch- ale je so mnou a miluje ma.

Michal
kurz-filip-2.jpgkurz-filip-20.jpgkurz-filip-21.jpgkurz-filip-22.jpgkurz-filip-25.jpgkurz-filip-50.jpgkurz-filip-70.jpgkurz-filip-60.jpgkurz-filip-93.jpgkurz-filip-112.jpgkurz-filip-127.jpgkurz-filip-66.jpgkurz-filip-107.jpgkurz-filip-117.jpgkurz-filip-27.jpg