Rozprávkový les 16.-17. máj 2009 v Sklenom

l_d24cc3e29d6743d18ecc0d83ff29c757Téma: Noe- Boží priateľ

Hurááááá! Premiéra nášho Rozprávkového lesa bola supeeeeer! Bol si tam? Videl si Noeho, šaša Jaša, princeznú, koníky? Nazbieral si všetky stužky? Spieval si našu hymnu a tancoval si s nami vonku v stane? Videl si bábkové divadlo a hojdal si sa na hojdačke? NIEEEEE??? Tak to Ti musíme porozprávať, ako nám bolo spolu úžasne!

resize-of-valeraV sobotu 16. mája sme prišli do Skleného, 30 rodín s detičkami od 0 do 12 rokov. Staršie deti, mladí, 4 rodiny a interní bratia a sestry tvorili technický tím, spolu asi 130 návštevníkov. Domáci nás privítali v krásnom veľkom stane vonku (dnu by sme sa toľkí ani nenatlačili), svojím príchodom nás prekvapil i veselý šašo Jašo – Martina. Doobedie so zoznamovaním, spevom a rozprávkou nám ubehlo ako voda, ani sme sa nenazdali. Popoludní nás zvieratká z bábkového divadielka a Noe -Vladko nasmerovali do lesa, kde sme postretali rôzne rozprávkové postavičky. Včielka Maja – Maja z Oščadnice, rytier Valéra so svojím pomocníkom Mišom, šermiari- Mirka a Mário, zajačikovia- rodina Ducháčkových, kuchári- Dino, Monika a malá Terezka, moderní tarzanovia- Lenka a Dominika, lesní obyvatelia- rodina Jakubcových, princezná Lucia a indiáni- Rudo, Marianka a Veronika, mali pre nás rôzne zaujímavé úlohy, ktoré sme pravdaže všetky vyriešili. Precvičili sme si pri nich všetky svoje zmysly i svaly a unavení, ale šťastní a NEZMOKNUTÍ (hoci dážď visel celý deň na vlásku) sme sa za odmenu povozili s Noem na konskom záprahu… a zistili sme, že zmoknúť sme ani nemohli, pretože Pán nám dal prísľub a novú zmluvu, že potopa sa vždy oddiali od našej rodiny ak budeme budovať koráb priateľstva a vzťahov!!!!

Vrátili sme sa do oázy a ďakovali sme za to Ježišovi, spievali a tancovali sme, hojdali sa a naháňali, opekali, rozprávali a papali rôzne dobroty, až kým nás tma a rodičia neposlali do postieľok. Niektorí už spali v tých svojich doma, ale niektorí sme spali v Sklenom, aby sme si užili i spoločnú nedeľu, keď už na nás štedro svietilo slniečko. Zasa sme spievali, chválili, tancovali, pozreli si rozprávkové fotky, stretli sme sa spolu s Ježišom na sv. omši, pozdieľali sa o tom, čo sme spolu zažili…. a na záver nám sestry nachystali úžasný nedeľný obedík. No bol to teda vážne zážitok a super výlet a to sme Ti neprezradili úplne všetko! Musíme Ti predsa nechať aj nejaké prekvapenia nabudúce! Pretože “nabudúce” určite bude a nabudúce určite príď aj Ty! A nech nehovorím len ja, povedzte nám aj vy ostatní, čo sa Vám najviac páčilo!: Mária Ducháčková

p5160067Zajačikovia- rodina Ducháčkových: „Nám malým zajačikom sa páčilo keď sme aj my chodili po lese a keď sme viseli na lane a veľmi sa nám páčila princezná. A nám veľkým zajačikom sa veľmi páčilo, keď ku nám chodili deti a zachraňovali náš hlad mrkvičkou : ), páčila sa nám skvelá Noe – hymna, animácie so šašom, celá priateľská atmosféra a radosť, ktorá všade bola. A chceme POĎAKOVAŤ pastierovi Vladkovi a sestrám i bratom za ich pohostinnosť a službu, že sa nás nebáli toľkých prijať a tak skvele to všetko pripravili. A veľká vďaka našej sestre Martine, ktorá mala pod palcom celý program, celý rozprávkový les a tím rozprávkových postáv.”

Indiáni- rodina Voletzových: „My, indiáni, zo zelenej lúky, sme sa tešili, ako sa ostatné deti (a dokonca aj šašo Jašo!) nebáli vysadnúť na dvoch osedlaných najrýchlejších tátošov z celej indiánskej osady a trochu si na nich zajazdiť. Za to ich samozrejme čakala odmena, za splnenú úlohu. Zvedavosť nám ale nedala, a tiež sme išli vystopovať ostatné rozprávkové postavičky, a tak sme chodili z rozprávky do rozprávky a zároveň skúšali našu šikovnosť. No a na záver nás čakalo úžasné farebné dúhové prekvapenie ako znak, že Ježiš je verný a uzatvoril s nami zmluvu ako pred rokmi s Noem. A nezabudnuteľné boli hlavne raňajky v tráve, šašo Jašo pojašený :-), radostná atmosféra a priateľstvo s bratmi a sestrami. Vďaka všetkým, čo ste tam boli! Ahojte o rok!

HOUK-dohovorili sme, koniec 🙂 “

p5160080Kuchárikovia- Dino, Monika a Terezka : „Tento Rozprávkový les v Sklenom bol pre našu „kuchárikovskú“ rodinu veľkým požehnaním. Najviac sme sa tešili, že deti mali veľkú radosť z veselého programu. Našej malej Terezke – najmladšej kucháročke, sa veľmi páčili koníky a hlavne nafukovací bazénik plný vody v ktorom sa stále „pančovala“. Do tohto bazénu si každá rodina dala svoju loďku s menami na znak toho, že Boh s nami uzavrel zmluvu, ako to urobil aj s Noem. Takisto každé jedno rozprávkové stanovište bolo originálne a zábavné – veľmi sa nám páčila „zajačikovská“ rodinka , rodinka „lesných obyvateľov“ a tiež včielka Maja , ktorí boli pre nás a hlavne pre našu malú veľkým zážitkom. Tiež sme sa tešili z vynikajúceho jedla – hlavne výborného gulášu, ktorý sme síce nenavarili my, ale naše “kuchárske kolegyne” – milované interné sestry. Ďakujeme Bohu, že sme tam mohli byť a už teraz sa tešíme na budúci „Rozprávkový les.”

Šašo Jašo- Martina Vachová: „ Júj, mne šašovi Jašovi sa veľmi páčilo. Moja smiešna zelená parochňa a zelený nos oslovoval všetky deti a tiež i dospelých. S nadšením reagovali na všetko do čoho som ich pozýval, či už animovaná modlitba chvály, tancovanie či bytie spolu. Deti sa ma chceli dotknúť, prijímali moje priateľstvo a s radosťou sa smiali z mojich „huncúskych kúskov“…..

Hovoriť o Ježišovi týmto spôsobom bolo prirodzené, ľahké, zábavné a príťažlivé. V týchto dňoch som zakúsila obrovskú radosť a priazeň Pána.

Radosť, že sme sa vôbec do niečoho takého pustili – evanjelizácia detí je taká moja srdcovka, vidieť ich zasiahnuté srdiečka bolo pre mňa odmenou. Radosť zo spolupráce v tíme:vďaka všetkým rodinám i mladým- zvlášť Márii a Peťovi Ducháčkovým, ktorých pomoc a priateľstvo pomohli k realizácii týchto dní. Vďaka všetkým za zodpovedný prístup, vďaka Vladkovi a bratom, sestrám v oáze, Miške za fotenie a Mišovi za hudbu. Radosť z oddialenej búrky a krásneho nedeľného slniečka. Celkový pokojný priebeh programu a celej organizácie pred, po a počas akcie. Prekvapenia ako 5 krabíc darovaných čokoládových keksov, jabĺk či vajíčok,………

To všetko vidím ako prejav Božej priazne a potvrdenie pokračovať týmto smerom. Myslím, že oslovovanie rodín týmto spôsobom je jedna z najdôležitejších a najúčinnejších spôsobov novej evanjelizácie dneška…………čau čau do budúceho šašenia…….

upútavka na tábor